Technische Sammlung Hochhut

60326 Frankfurt am Main, Germany (Hessen)

Address Hattersheimer Strasse 2-4

Floor area unfortunately not known yet

Museum typ Exhibition
Street Vehicles
  • Steam engines/generators/pumps
  • Motorcycles / Motorbikes
  • Bicycles
  • Combustion engines/generators/pumps

Opening times
Nur nach Vereinbarung

Admission
Status from 12/2012
We don't know the fees.

Tel.:+49-69-7 39 27 96  Fax:+49-69-90 73 49 17
eMail:info hochhut-museum.de

Homepage www.hochhut-museum.de

Our page for Technische Sammlung Hochhut in Frankfurt am Main, Germany, is not yet administrated by a Radiomuseum.org member. Please write to us about your experience with this museum, for corrections of our data or sending photos by using the Contact Form to the Museum Finder.

Location / Directions
N50.104611° E8.637957°N50°6.27666' E8°38.27742'N50°6'16.5996" E8°38'16.6452"

Description Wikipedia.de 8/2011:

Die Technische Sammlung Hochhut ist eine Stiftung zur Erhaltung historischer Kraftfahrzeuge, Motorräder und Motoren mit Sitz im Frankfurter Stadtteil Gallus. Sie ist Teil der Route der Industriekultur Rhein-Main.

Die Sammlung entstand aus einem privaten Hobby des Unternehmers Fritz Hochhut, der über mehrere Jahrzehnte Fahrzeuge, Motoren, Dampfmaschinen, Stirling-Motoren und andere Teile aus den Bereichen Antriebe und Fahrzeuge sammelte. Nach seinem Tod wurde die Sammlung von ehemaligen Mitarbeitern 1999 in eine Stiftung umgewandelt. Das Unternehmen Hochhut, das Baumaschinen und Kompressoren vertreibt und vermietet, besteht bis heute. Fritz Hochhut gehörte auch zu den Gründern des Förderkreis Industrie- und Technikgeschichte e.V

Radiomuseum.org presents here one of the many museum pages. We try to bring data for your direct information about all that is relevant. In the list (link above right) you find the complete listing of museums related to "Radio & Co." we have information of. Please help us to be complete and up to date by using the contact form above.

[dsp_museum_detail.cfm]