Schiffs-Sende-Empfangsanlage 100-Watt FGS-50

Manufacturer / Brand:  Funkwerk Köpenick, VEB, RFT; Berlin-Köpenick (Ostd.)
Year: 1957 Category: Transmitter & Receiver (TRX not Amateur)
Main principle Transceiver
Wave bands Wave Bands given in the notes.
Power type and voltage Alternating Current supply (AC) / 220 Volt
Loudspeaker Permanent Magnet Dynamic (PDyn) Loudspeaker (moving coil)
from Radiomuseum.org Model: Schiffs-Sende-Empfangsanlage 100-Watt FGS-50 - Funkwerk Köpenick, VEB, RFT;
Material Metal case
Shape Boatanchor (heavy military or commercial set).

Schiffs-Sende-Empfangsanlage, bestehend aus folgenden Komponenten:
Durchstimmbarer Mittel-Grenzwellensender (405-535 kHz und 1600-3000 kHz) für die Betriebsarten A1,A2,A3; Kurzwellensender (3-24 MHz) für die Betriebsarten A1,A2,A3; automatischer Alarmempfänger für die Seenotwelle; automatischer Notrufgeber; Allwellenempfänger (0,12-30 MHz) mit eingebautem 1,5 W-Lautsprecher, 600 Ω-Leistungsausgang und 4000 Ω-Kopfhörerausgang.

Mentioned in Radio und Fernsehen (DDR) (1957, Heft 7, Seiten 199/200)

Model page created by Michael Mischke. See "Data change" for further contributors.

All listed radios etc. from Funkwerk Köpenick, VEB, RFT; Berlin-Köpenick (Ostd.)
Here you find 97 models, 75 with images and 29 with schematics for wireless sets etc. In French: TSF for Télégraphie sans fil.