Color TV Camera LDK 6

Color TV Camera LDK 6; Philips; Eindhoven (ID = 2450187) TV-studio Color TV Camera LDK 6; Philips; Eindhoven (ID = 2450188) TV-studio
Color TV Camera LDK 6; Philips; Eindhoven (ID = 2450190) TV-studio Color TV Camera LDK 6; Philips; Eindhoven (ID = 2450191) TV-studio
Color TV Camera LDK 6; Philips; Eindhoven (ID = 2450192) TV-studio Color TV Camera LDK 6; Philips; Eindhoven (ID = 2450193) TV-studio
Color TV Camera LDK 6; Philips; Eindhoven (ID = 2450194) TV-studio Color TV Camera LDK 6; Philips; Eindhoven (ID = 2450195) TV-studio
Color TV Camera LDK 6; Philips; Eindhoven (ID = 2450187) TV-studio
Philips; Eindhoven: Color TV Camera LDK 6 [TV-studio] ID = 2450187 1324x2100
For model Color TV Camera LDK 6, Philips; Eindhoven (tubes international!); Miniwatt:
Gerät steht im Rundfunkmuseum der Stadt Fürth

Country:  Netherlands
Manufacturer / Brand:  Philips; Eindhoven (tubes international!); Miniwatt
Year: 1980 ?? Category: Television-Camera (Broadcast, professional) and studio engineering
Valves / Tubes 3:
Semiconductors (the count is only for transistors) Semiconductors present.
Power type and voltage Alternating Current supply (AC) / 220 Volt
Loudspeaker - For headphones or amp.
from Radiomuseum.org Model: Color TV Camera LDK 6 - Philips; Eindhoven tubes
Material Various materials
Shape Miscellaneous shapes - described under notes.

Die Philips Farbkamera LDK 6 ist variabel im Fernsehstudio einsetzbar. Sie ist mit 3 Plumbicons als Aufnahmeröhren bestückt und auf einem schweren Stativ (Vinten) befestigt. Der vordere Teil der Kamera enthält die fernsteuerbare Varioptik (Schneider Variogon 14,5x13) mit einem Brennweitenbereich von 26 bis 380 mm, der elektronische Sucher ist oben angesetzt. Die große Variation der Brennweiten von fast 1 : 15 ermöglicht Bildwinkel zwischen 52 Grad und 3,5 Grad.

Durch die Steuerung per Mikroprozessor von der zentralen Kamerakontrolle aus kann sich der Kameramann/die Kamerafrau auf die Auswahl des Szenenausschnitts konzentrieren. Die Regieanweisung erhält er/sie über eine Hör/Sprechverbindung.

Mentioned in Rundfunkmuseum der Stadt Fürth

Model page created by Heiko zur Mühlen. See "Data change" for further contributors.

All listed radios etc. from Philips; Eindhoven (tubes international!); Miniwatt
Here you find 4975 models, 4167 with images and 3322 with schematics for wireless sets etc. In French: TSF for Télégraphie sans fil.