Kelvin-Generator, Kelvin water dropper generic

Kelvin-Generator, Kelvin water dropper generic; Common type (ID = 1894717) Misc

Kelvin-Generator, Kelvin water dropper generic; Common type (ID = 1894714) Misc

Kelvin-Generator, Kelvin water dropper generic; Common type (ID = 1894715) Misc
Kelvin-Generator, Kelvin water dropper generic; Common type (ID = 1894705) Misc Kelvin-Generator, Kelvin water dropper generic; Common type (ID = 1894706) Misc
Kelvin-Generator, Kelvin water dropper generic; Common type (ID = 1894707) Misc Kelvin-Generator, Kelvin water dropper generic; Common type (ID = 1894708) Misc
Kelvin-Generator, Kelvin water dropper generic; Common type (ID = 2022384) Misc
Kelvin-Generator, Kelvin water dropper generic; Common type (ID = 1894705) Misc
Common type: Kelvin-Generator, Kelvin water dropper generic [Misc] ID = 1894705 1297x2100
For model Kelvin-Generator, Kelvin water dropper generic, Common type Worldwide tube/semicond.:
Der Kelvin-Generator steht im Museo San Salvatore.

Country:  Worldwide
Manufacturer / Brand:  Common type Worldwide tube/semicond.
Year: 1867–2000 perfect model Category: Miscellaneous (Other, Various) - see notes
Power type and voltage Alternating Current supply (AC) / 230 Volt
Loudspeaker - - No sound reproduction output.
from Radiomuseum.org Model: Kelvin-Generator, Kelvin water dropper generic - Common type Worldwide tube/
Material Special material, described in the notes.
Shape Console with any shape - in general

Dreidimensionales Model eines kleinen Kelvin water droppers - Kelvin-Generators

Der einfach Blitzgenerator, ausgestellt im Museo San Salvatore, demonstriert im Experiment, wie Ladungstrennung und exponentielles Wachstum zur Blitzentladung führen. Nachgebaut wurde  der Generator von Meteo-Svizzera. Er besteht aus Metall und Isolationsmaterial. Betrieben wird er mit Wasser. Innerhalb kurzer Zeit (weniger als 20 Sekunden) entladen sich kleine Blitze über der Funkenstrecke im Zentrum des Experimentes.

(Stromversorgung nur für die Wasserpumpe)

Den Kelvin-Generator hat Lord Kelvin - noch mit seinem Famliennamen  William Thomson erfunden. Siehe auch "Radios von gestern" ab Seite 16 über Reibungselektrizität und Influenzmaschinen - oder seine Erfindung des elektrostatischen Voltmeters.

Mentioned in Museo San Salvatore

Model page created by Heribert Jung. See "Data change" for further contributors.

All listed radios etc. from Common type Worldwide tube/semicond.
Here you find 4 models, 4 with images and 3 with schematics for wireless sets etc. In French: TSF for Télégraphie sans fil.