Detektor-Empfänger (Replica) Detefon 1927

Detektor-Empfänger Detefon 1927; Faelschung, fake, (ID = 1749654) Crystal Detektor-Empfänger Detefon 1927; Faelschung, fake, (ID = 1749655) Crystal
Detektor-Empfänger Detefon 1927; Faelschung, fake, (ID = 1749654) Crystal
Faelschung, fake,: Detektor-Empfänger Detefon 1927 [Crystal] ID = 1749654 656x864
For model Detektor-Empfänger (Replica) Detefon 1927, Faelschung, fake, falsi, fakes, Fälschung:
schnello, März 2009

Country:  Worldwide
Manufacturer / Brand:  Faelschung, fake, falsi, fakes, Fälschung
Year: 2009 ?? Category: Detector-Radio (Crystal or diode, without tubes/transistors)
Main principle Crystal or Solid State Detector
Tuned circuits 1 AM circuit(s)
Wave bands Broadcast only (MW).
Power type and voltage No Power needed
Loudspeaker - For headphones or amp.
from Radiomuseum.org Model: Detektor-Empfänger Detefon 1927 - Faelschung, fake, falsi, fakes
Shape Tablemodel, with any shape - general.

Das erste 2009 im Internet-Versteigerungshaus entdeckte Modell aus der "Detefon-Werkstatt" mit dem Firmenetikett Patent Detefon 1927 (siehe auch hier).

Mit diesem Fantasie-Etikett wird Herstellung durch eine Firma vorgetäuscht. Eine polnische  Firma stellte um 1930 Detektorempfänger im Bakelit-Gehäuse unter der Bezeichnung DETEFON her, z.B. DETEFON DT2.

Der Anbieter "schnello" beschreibt das Modell wenigstens als "Detektor Replica Detefon" (März 2009).

Immerhin sind inzwischen 3 Detektor-Modelle mit diesem gleichen Etikett bekannt geworden.

Model page created by Wolfgang Eckardt. See "Data change" for further contributors.

All listed radios etc. from Faelschung, fake, falsi, fakes, Fälschung
Here you find 125 models, 122 with images and 1 with schematics for wireless sets etc. In French: TSF for Télégraphie sans fil.