Fälschung, Fake, Helios Detektor #3

Fälschung, Fake, Helios Detektor #3; Faelschung, fake, (ID = 1727028) Crystal Fälschung, Fake, Helios Detektor #3; Faelschung, fake, (ID = 1727032) Crystal
Fälschung, Fake, Helios Detektor #3; Faelschung, fake, (ID = 1727035) Crystal
Fälschung, Fake, Helios Detektor #3; Faelschung, fake, (ID = 1727028) Crystal
Faelschung, fake,: Fälschung, Fake, Helios Detektor #3 [Crystal] ID = 1727028 890x914
For model Fälschung, Fake, Helios Detektor #3, Faelschung, fake, falsi, fakes, Fälschung:
Ebay Okt. 2014

Country:  Worldwide
Manufacturer / Brand:  Faelschung, fake, falsi, fakes, Fälschung
Year: 1926 ?? Category: Detector-Radio (Crystal or diode, without tubes/transistors)
Main principle Crystal or Solid State Detector
Tuned circuits 1 AM circuit(s)
Wave bands Broadcast only (MW).
Power type and voltage No Power needed
Loudspeaker - For headphones or amp.
from Radiomuseum.org Model: Fälschung, Fake, Helios Detektor #3 - Faelschung, fake, falsi, fakes
Material Wooden case

Von Helios ist nur die Herstellung von "Heilgeräten" (Funkenspritzen) bekannt und keine Empfangsgeräte.

Model page created by Wolfgang Eckardt. See "Data change" for further contributors.

All listed radios etc. from Faelschung, fake, falsi, fakes, Fälschung
Here you find 125 models, 122 with images and 1 with schematics for wireless sets etc. In French: TSF for Télégraphie sans fil.

Faelschung, fake,: Fälschung, Fake, Helios Detektor #3
faelschung: Helios-Detektor wieder im Angebot
Wolfgang Eckardt
25.Jan.15

Unter Nummer 321647683849 ist dieser HELIOS-Fantasie-Detektor wieder im Angebot.

W.E.

Uwe Ronneberger
27.Jan.15

Hallo Herr Eckardt,

zumindest nennt der Verkäufer die Möglichkeit, das es sich um ein Bastlergerät handeln könnte. Vielleicht sogar aus der Zeit vor 1945. Bekannt ist die Firma HELIOS-Apparate Bau Jena (damals HELIOS-Werk Hermann Will) jedoch für die Herstellung von Quarzleuchten und Hochfrequenz- Bestrahlungsgeräten. Letztere hatten auch diese Holzkästchen und Blechschilder. Vielleicht hat sogar ein Firmenmitarbeiter gebastelt, serienmäßige Herstellung ist jedoch nicht belegt und auch nicht nachweisbar.

Faelschung, fake,: Fälschung, Fake, Helios Detektor #3